pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Vyskúšali sme za Vás Lexus CT 200h Premium

Lexus CT 200h je na trhu rok a za ten čas získal viaceré ocenenia. Už v januári 2011 ho vyhlásili v Belgicku za Ekologické vozidlo roka 2011, v nárazových testoch EuroNCAP i v japonských JNCAP získal po päť hviezdičiek, v závere minulého roka ho vyhlásili za najlepšie prémiové vozidlo v kategórii kompaktných áut v Austrálii i v Rusku.
 
Zásluhu na tom má zrejme rovnakým dielom prémiová kvalita dizajnu a dielenského spracovania interiéru, príjemné jazdné vlastnosti a pohon Lexus Hybrid Drive. Systém pohonu známy a osvedčený nielen v modeloch niektorých väčších typov značky Lexus, ale najmä z približne rovnako veľkého typu Toyota Prius.
 
Dizajnérom a konštruktérom Lexusu sa podarilo obliecť osvedčený hybridný pohon z Toyoty Prius do atraktívneho rúcha kompaktných rozmerov, prislúchajúcich nižšej strednej triede. Podvozok má v CT 200h prevahu nad pohonom, opäť sme sa presvedčili, že aj pri športovom štýle jazdy po cestách 2. a 3. triedy s nie vždy ideálnym povrchom auto reagovalo na zásahy vodiča očakávaným spôsobom.
 
Lexus CT 200h je vybavený technológiou plnohodnotného hybridného pohonu schopnou fungovať samostatne v režime samotného spaľovacieho motora, samotného elektromotora, alebo ako spojenie oboch. Druhá generácia plne hybridného pohonu spája zážihový motor so zdvihovým objemom 1,8 l, výkonný elektromotor, generátor energie s výkonom 42 kW, výkonný (27 kWh) akumulátor 202 V, jednotku riadenia energie a tzv. delič výkonu používajúci planétové súkolesie na spájanie a prerozdeľovanie energie zo zážihového motora, elektromotora a generátora podľa momentálnych prevádzkových podmienok.
 
Zaujímavé by bolo skúmať, ako sa prejavuje mrazivé počasie na dĺžku prejdenej vzdialenosti v režime čisto elektrického pohonu. Žiaľ, nemysleli sme na to v čase, keď sme vozidlo skúšali v lete, takže sme nemali žiadne hodnoty na porovnávanie. Nezdalo sa nám, že by rozjazd vozidla do naštartovania spaľovacieho motora trval začiatkom zimy kratšie. Ale to je len náš odhad...
 
Príjemne nás prekvapilo, že riadiaca jednotka regulujúca do istej miery ohrev vzduchu v kabíne, ktorý je spriahnutý s elektrickým vyhrievaním predných sedadiel, nespomaľovala dosiahnutie tepelného pohodlia kvôli udržaniu malej spotreby paliva. Prednosti hybridného pohonu Lexusu CT 200h sa naplno prejavujú len v takých jazdných podmienkach, kde sa často mení rýchlosť jazdy, teda v klasickej mestskej premávke.
 
Kto potrebuje auto na časté dlhšie trvajúce jazdy po diaľnici, nevyťaží z hybridného pohonu tohto vozidla žiadnu výhodu, pretože takmer neustále bude s veľkým zaťažením pracovať spaľovací motor. A to ekonomickej ani ekologickej prevádzke veľmi neprospieva. Lexus CT 200h je veľmi príjemným a vhodným autom pre ľudí, ktorí ho potrebujú používať prevažne v mestskej premávke.
 
 Lexus CT 200h Premium s najvyššou úrovňou výbavy Premium sa predáva za 39 100 eur.
 
VÝROBCOM UVÁDZANÉ PARAMETRE
 
Hybridný pohon:
A. Spaľovací motor: 4-valcový, 16-ventilový zážihový, ventilový rozvod 2xOHC, kompresný pomer 13:1, zdvihový objem 1798 cm3, najväčší výkon 73 kW pri 5200 ot./min., krútiaci moment 142 Nm pri 4000 ot./min.
B. Synchrónny elektromotor s výkonom 60 kW, krútiacim momentom 207 Nm. Najväčší celkový výkon hybridného pohonu 100 kW. Prevody: automatická prevodovka E-CVT, pohon kolies prednej nápravy.
 
Podvozok: predné kolesá zavesené na vzperách McPherson a trojuholníkových ramenách, zadné kolesá zavesené na dvojiciach trojuholníkových ramien a pružiacej vzpere, priečny skrutný stabilizátor, kotúčové brzdy s ventilovanými kotúčmi, VSC, hrebeňové riadenie s elektrickým posilňovačom, pneumatiky rozmeru 215/45 R 17.
 
Karoséria: 5-dverová, 5-miestna typu hatchback.
 
Rozmery, hmotnosti, objemy: d/š/v 4320/1765/1440 mm, rázvor náprav 2600 mm, pohotovostná/celková hmotnosť 1515/1845 kg, objem batožinového priestoru 275/985 l, objem palivovej nádrže 45 l.
 
Prevádzkové vlastnosti: najväčšia rýchlosť 180 km/h, zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 10,3 s, spotreba benzínu v mest./mimomest. cykle/kombinovanej prevádzke 4,1/4/4,1 l/100 km, CO2 94 g/km.

zdroj: www.mot.sk

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.