pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Jazdené alebo nové ... ?

Ak uvažujete o kúpe auta iste si lámete hlavu nad zásadnou otázkou „je lepšie kúpiť jazdené auto alebo nové...?“

 

No tak uvažujme ...

Po prvotnej myšlienke - „kúpiť auto“ - vzápätí nasleduje ďalšia - „za koľko“. Teda cena je jedným z hlavných a pochopiteľných kritérií. Veď za cenu nového auta môžme mať jazdené vozidlo aj o triedu vyššie, akurát že toto je o niekoľko rokov staršie ...

 

Takže poporiadku ...

 

Nový automobil má jedinečnú výhodu, že si ho môžete poskladať presne podľa svojich predstáv a nie je to len jeho farba. Vyberiete si typ motora, ktorý bude najviac vyhovovať vašim potrebám, ale i to čo budete do nového kamoša tankovať. Z ponúkaných možností výbavy si presne vyberiete to čo potrebujete. Výsledkom je ideálne auto, navyše čistučké, voňavé a hlavne v tom lepšom prípade nepoškriabané. Iste nemusíme pripomínať ďalšiu výhodu kúpy nového auta zo showroomu ako je záruka, servis a asistenčné služby.

Takže ste si kúpili novučičké auto bez jedinej chybičky, o čom ste minimálne aspoň presvedčený...

V poslednej dobe sú celkom bežný jav tzv. hromadné zvolávacie akcie. Špecialitka výhradne nových áut. Pri jazdenkách vás totiž nikto nezavolá do servisu na bezplatnú opravu alebo výmenu dielu, ktorý zaznamenal určitú poruchovosť...

Takže pri zvolávacej akcii všetci dotknutí majitelia vozidiel poslušne docupkajú do servisu a tu im chybu samozrejme bezplatne odstránia.

Ešte možno stojí za zmienku zabehnutie motora, keďže toto má veľký vplyv na ďalšiu spotrebu a jazdný výkon auta a aj fakt že kúpou auta zo showroomu nič neriskujete pretože ste prvým majiteľom.

 

Kúpou ojazdeného automobilu získate za menej peňazí viac muziky - v tomto prípade napríklad typ karosérie, výkon motora, výbavu. Lenže musíte zobrať to čo trh aktuálne ponúka, teda minimálne nešpekulovať napríklad o vysnívanej farbe karosérie.

Stojí vás to možno viac námahy - nájsť ideálne auto - pretože musíte prelistovať inzertné časopisy, poobzerať sa na intenete alebo obehať autobazáre minimálne vo vašom okolí.

Tiež treba rátať s faktom, že sa nestanete prvým majiteľom, ale druhým, možno tretím, štvrtým. Teda kupujete vozidlo s určitou jazdnou históriou. Niečo vyčítate zo servisnej knižky (ak ju vozidlo má, čo určite odporúčame), niečo málo sa dozviete aj od pôvodného majiteľa.

Pri jazdenke môžete počítať aj so skrytými závadami alebo opotrebovaním jednotlivých častí karosérie, motorických častí a podobne.

Výhodou ale je, že nemusíte využívať služby originálnych servisov a platiť za originálne náhradné diely.

V prípade kúpy jazdenky je ale opatrnosť na mieste. Môžete sa stretnúť s nepríjemnosťami ako je stočený tachometer, chýbajúce alebo poškodené VIN číslo, skryté vady, chýbajúca servisná história, či neseriózny predajca.

Ak uvažujete nad kúpou jazdenky, prečítajte si Príručku pre kúpu ojazdeného vozidla, ktorú zostavil Spolok na ochranu vlastníkov automobilov SOVA, a možno vám pomôže vyhnúť sa zbytočným komplikáciám.

Príručku nájdete tu: http://www.zdruzenie-sova.sk/prirucka.pdf


Na záver ...

Ak ste sa už rozhodli pre nové alebo jazdené auto, urobte si na to čas. Neponáhľajte sa. Venujte svoj čas informáciám, ktoré nájdete aj na internete. Čo v konečnom dôsledku dokáže čas ušetriť ...

Preštudujte si viaceré ponuky od predajcov, vyselektujte si preferované značky automobilov alebo konkrétnych modelov, a skúste pozrieť na blogy alebo fóra, sú tu cenné informácie majiteľov áut ako bežných spotrebiteľov.

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.