pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Honda CR-V 2.2 i-DTEC 110 kW Lifestyle Stále vo forme

Honda CR-V 2.2 i-DTEC 110 kW Lifestyle  ... Stále vo forme

 

Honda uviedla typ CR-V na európsky trh v roku 1995 a aj keď ešte dlhé roky potom nemala preň vhodný vznetový motor, patrilo toto vozidlo medzi najobľúbenejšie SUV. Od roku 2006 sa predáva jej tretia generácia, v roku 2010 ju podrobili inovácii. Štvrtá generácia CR-V pre Európu je zatiaľ známa len z podoby konceptu vystaveného nedávno v Ženeve.

 

Inovácia spred dvoch rokov priniesla okrem iného aj model poháňaný 2,2-litrovým vznetovým motorom s päťstupňovou automatickou prevodovkou. Takúto konfiguráciu pohonu sme skúšali v lete 2010. Rovnaký motor, ale spolupracujúci so 6-stupňovou ručne ovládanou prevodovkou poháňal model, ktorý sme skúšali pred mesiacom. Keďže nároky zákazníkov sa od prvého uvedenia CR-V do Európy výrazne zmenili najmä z hľadiska motorov, len čo Honda vyvinula 2,2-litrový vznetový motor s najväčším výkonom 103 kW, hneď ho zaradila aj do ponuky pre typ CR-V. A odvtedy v ňom dominuje, i keď už prešiel niekoľkými úpravami. Tie boli potrebné pre zabezpečenie plnenia sprísňujúcich sa emisných noriem.

 

Prvý raz sme Hondu CR-V s týmto motorom skúšali v roku 2007. Dnes si už presne nespomíname, ako sa zvukovo prejavoval, ale keď sme v roku 2010 jazdili v CR-V s rovnako veľkým motorom, napísali sme, že nás obklopoval rovnako priestranný interiér ako v roku 2007, len bol ešte dôslednejšie odhlučnený. A motor už mal najväčší výkon 110 kW. O tom, že je motorový priestor výnimočne dobre zvukovo odizolovaný, sme sa presvedčili aj teraz, keď bol spriahnutý s ručne ovládanou prevodovkou. Podvozok Hondy CR-V je pomerne tvrdo naladený, takže pri jazde po nerovnej poľnej ceste či dokonca v teréne, sa toto vozidlo určite necíti „ako doma“.

 

 Príčinou je naozaj len priveľké natriasanie sa karosérie pri prejazde nerovností, jednoduchý systém DPS (Dual Pump System) pohonu automaticky posielajúci časť krútiaceho momentu aj na kolesá zadnej nápravy, v tom hrá naozaj nepodstatnú úlohu. Honda CR-V sa suverénne správa na cestách so spevneným povrchom, v zákrutách sa nakláňa minimálne a ani nemá nedotáčavé sklony.

 

Náhrada automatickej prevodovky v modeli skúšanom v roku 2010 ručne ovládanou prevodovkou priniesla najmä úsporu paliva. A to nie zanedbateľnú. Stačí porovnať výrobcom uvádzané spotreby v zvyčajne uvádzaných troch jazdných režimoch.

 

S automatickou prevodovkou to bolo 9,5/6,2/7,4 l/100 km, CO2 195 g/km, model s ručne ovládanou prevodovkou a s úplne rovnakou úrovňou výbavy mal spotreby 8/5,6/6,5 l/100 km, emisie CO2 na úrovni 171 g/km. Honda CR-V 2.2 i-DTEC 110 kW s výbavou Lifestyle sa predáva za 30 950 eur.

 

VÝROBCOM UVÁDZANÉ PARAMETRE

 

Motor: 4-valcový, 16-ventilový prepĺňaný vznetový s priamym vstrekovaním, vstrekovací systém common rail, ventilový rozvod 2x OHC, kompresný pomer 16,3:1, zdvihový objem 2199 cm3, najväčší výkon 110 kW pri 4000 ot./min., krútiaci moment 350 Nm pri 2000 až 2750 ot./min.

 

Prevody: 6-stupňová ručne ovládaná prevodovka, pohon kolies prednej aj zadnej nápravy.

 

Podvozok: predné kolesá zavesené na vzperách McPherson a priečnych ramenách, zadná viacprvková náprava, vinuté pružiny, vpredu aj vzadu priečny skrutný stabilizátor, kotúčové brzdy, vpredu s ventilovanými kotúčmi, hrebeňové riadenie s elektrickým posilňovačom, obrysový priemer otáčania 11,8 m.

 

Karoséria: 5-dverová, 5-miestna typu kombi.

 

Rozmery, hmotnosti, objemy: d/š/v 4570/1820/1675 mm, rázvor náprav 2630 mm, rozchod kolies vpredu/vzadu 1570/1585 mm, svetlá výška 155 mm, pohotovostná/celková hmotnosť 1722/2160 kg, objem batožinového priestoru 442/955 l, objem palivovej nádrže 58 l, pneumatiky rozmeru 225/65 R 17.

 

Prevádzkové vlastnosti: najväčšia rýchlosť 187 km/h, zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 9,6 s, spotreba nafty v mest./ mimomest. cykle/komb. prevádzke 8/5,6/6,5 l/100 km, CO2 171 g/km.

 

zdroj: mot.sk

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.