pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Vyskúšali sme za Vás ... Seat Ibiza 1.4i 16V Style

 

S inováciami zostala vo výrobe až do roku 2001. Druhá generácia vydržala do roku 2008 a od tretej generácie Ibizy vedenie automobilky očakávalo, že ju opäť „potiahne“ k prosperite. Našťastie, nielen pre automobilku, ale aj jej priaznivcov a priaznivcov malých áut v Európe, súčasná Ibiza sa zákazníkom páči. Po kombi Ibiza ST, ktorú sme vyskúšali vlani, sme si kvality najmenšieho typu Seatu overili aj na päťdverovom hatchbacku...

 

V dizajne Ibizy tretej generácie vidieť, i keď v tlmenejšej podobe, rysy veľmi atraktívnej štúdie s názvom Bocanegra. To utlmenie pri preberaní odvážne zakrivených plôch z Bocanegry do tvarovania päťdverovej Ibizy nebolo našťastie príliš radikálne. A tak aj po troch rokoch na trhu si Ibiza zachováva svieži vzhľad a pri porovnaní s novšou konkurenciou vôbec nevyzerá fádne.

 Nesklame ani zvnútra. Príslušnosť k veľkému automobilovému koncernu má aj svoju dobrú stránku – pri konštrukcii nových typov možno využívať skúsenosti z výroby miliónov automobilov a z reakcií ich majiteľov. Súčasná Ibiza nemá žiadne ergonomické nedostatky a jej interiér je poskladaný poctivo. Pravdaže, niektoré plasty by azda mohli vyzerať atraktívnejšie, ale pri dnešnom tlaku na predajné ceny automobilov zo spodného konca ich veľkostnej stupnice to Ibize a jej tvorcom nemožno vyčítať. Sedadlá má nadpriemerne dobré, so stredne tvrdým čalúnením. Vodičovo je prestaviteľné aj výškovo, plusom je i prestaviteľný volant - výškovo aj pozdĺž jeho osi otáčania.

 

 Na zadných sedadlách sa pohodlne odvezú dospelí cestujúci, ktorí neprerástli priemernú výšku. Ak majú okolo 180 cm, už sa ich hlavy dostávajú do kontaktu so stropom a kolená s rubom operadiel predných sedadiel. Od auta s celkovou dĺžkou 4 m reálne viac ani nemožno očakávať. Možno v budúcnosti, keď budú k dispozícii nové konštrukčné materiály umožňujúce navrhovať tenšie sedadlá, sa to zmení k lepšiemu aspoň v priestore pre nohy... Batožinový priestor má pri nesklopených zadných sedadlách objem 292 litrov, po ich sklopení a nakladaní až po strop je objem pre náklad 900 litrov.

 

 Dobré jazdné vlastnosti boli vždy silnou stránkou tohto malého auta a tak to zostalo aj v tretej generácii Ibizy. Aj pri konštrukcii podvozku, tak ako sme to spomenuli pri koncepte interiéru, môžu konštruktéri Seatu využívať nielen osvedčené konštrukčné prvky z porovnateľných vozidiel iných značiek koncernu Volkswagen, ale aj využívať databázu skúseností kolegov a pripomienok zákazníkov pre optimálne vyladenie podvozka svojho vozidla. Ibiza je stabilná aj pri rýchlom prejazde zákrut, na čom má zásluhu aj tvrdšie pruženie. Obrátenou stranou sú tvrdšie nárazy do sedadiel od kolies prekonávajúcich väčšie nerovnosti cesty.

 

 Zážihový 1,4-litrový motor s najväčším výkonom 63 kW dokáže Ibizu a jej posádku udržať na vlne dynamickej jazdy, ak jeho otáčky zostávajú v spektre nad 3500 za minútu. Pre pokojnú jazdu v prúde vozidiel v meste aj na okresných cestách však má dosť sily aj v rozsahu 2500 až 3500 otáčok za minútu. A vtedy ho v kabíne takmer nepočuť a poľahky sa dosiahnu aj výrobcom uvádzané parametre spotreby benzínu.

 

 Seat Ibiza 1.4i 16V s vyššou úrovňou výbavy Style stojí 11 640 eur, aktuálna akciová cena tohto modelu je 10 540 eur.

 

 

 VÝROBCOM UVÁDZANÉ PARAMETRE

 Motor: 4-valcový, 16 ventilový zážihový, ventilový rozvod 2xOHC, kompresný pomer 10,5:1, zdvihový objem 1390 cm3, najväčší výkon 63 kW pri 5000 ot./min., krútiaci moment 132 Nm pri 3800 ot./min.

 Prevody: 5-stupňová ručne ovládaná prevodovka, pohon kolies prednej nápravy.

 Podvozok: predné kolesá zavesené na vzperách McPherson a spodných trojuholníkových ramenách, priečny skrutný stabilizátor, zadná vlečená náprava, vinuté pružiny, kotúčové brzdy, vpredu s ventilovanými kotúčmi, hrebeňové riadenie s elektro- hydraulickým posilňovačom, obrysový priemer otáčania 10,5 m, pneumatiky rozmeru 185/60 R 15.

 Karoséria: 5-dverová, 5-miestna typu hatchback.

 Rozmery, hmotnosti, objemy: d/š/v 4052/1693/1445 mm, rázvor náprav 2469 mm, rozchod kolies vpredu a vzadu 1465/1457 mm, pohotovostná/celková hmotnosť 1075/1526 kg, objem batožinového priestoru 292/900 l, objem palivovej nádrže 45 l.

 Prevádzkové vlastnosti: najväčšia rýchlosť 177 km/h, zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 11,8 s, spotreba benzínu v mest./mimomest. cykle/komb. prevádzke 8/4,7/5,9 l/100 km, CO2 139 g/km.

 

 

 

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.