pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Ford Mustang GT Blue Angels: auto s kabátom stíhačky

Stalo sa už malou tradíciou, že Ford každoročne pripravuje pre prestížnu americkú prehliadku EAA AirVenture nejaký špeciálny model. Inak tomu samozrejme nie je ani tento rok, pre túto akciu pripravili špeciálny Ford Mustang GT, ktorý nakoniec poputoval do dražby. Výťažok z nej je naozaj štedrý.

 

EAA Air Venture: významná letecká show

Letecká akcia EAA AirVenture, ktorá sa pravidelne každý rok odohráva v meste Oshkosh v americkom štáte Wisconsin, patrí medzi najväčšie letecké festivaly na svete a Ford je ich dlhodobým partnerom. Ako sme spomínali už v úvode, auto venované tejto akcii vždy poputuje do dražby a výťažok z nej potom dostane združenie EAA Young Eagles, v ktorom sa sústreďujú mladé letecké talenty a ľudia zaujímajúci sa o túto tematiku. Združenie zabezpečuje nielen propagáciu letectva medzi mladými, ale ich aj tomuto „remeslu“ učí a v rámci toho ich vedie k maximálnej disciplíne. Poďme si ale detailnejšie pozrieť tento výnimočný Mustang GT, ktorý sa zrodil práve vďaka leteckému festivalu EAA AirVenture. Tento rok si Ford prostredníctvom svojho modelu uctil akrobatickú leteckú skupinu Blue Angels.

 

Ford Mustang GT Blue Angels

Ako ste si už možno všimli podľa zovňajšku, Ford Mustang GT Blue Angels je inšpirovaný klasickou žlto modrou kombináciou charakteristickou pre stíhačky F-18 Hornet Blue Angels. Lak teda upúta okrem svojho vysokého lesku aj svojím sýtomodrým nádychom a pruhmi v špeciálnom žltom odtieni „Screaming Yellov“. Bočné strany vozidla potom už zdobí okrasný nápis a emblém Blue Angels. V automobilke tomuto kúsku pridali ešte zopár okrasných chrómových prvkov, aby tak umocnili punc exkluzivity, ktorý v sebe toto vozidlo nepochybne má. Osobitnou úpravou bolo osadenie loga Blue Angels medzi zadnými svetlami, ktoré nahradilo to pôvodné.

Čo sa týka interiéru, tu už nemôžeme povedať, že by tvorcovia chceli aby sa podobal na kokpit stíhačky – vnútrajšok skôr ladili do veľmi exkluzívneho rúcha tých najlepších materiálov a oku lahodiaceho farebného prevedenia. Kvalitné škrupinové sedadlá čalúnené kombináciou koža a alcantara dodal popredný výrobca Recaro a aby mal každý jasno o tom, na koho počesť bol voz vyrobený, na oboch sedadlách nájdeme jedinečne vyšité logo Blue Angles. Základnými farbami v kokpite sa stala čierna a vyššie spomínaný odtieň žltej, žlto-čierne sú dokonca aj bezpečnostné pásy, ozdobné obšitie a nápis Blue Angels nájdete aj na rohožiach. Palubná doska sa od štandardného prevedenia líši len v detailoch, o dosť zaujímavejší je však fakt, že v divízii Ford Racing sa rozhodli odstrániť zadné sedadlá a osadiť tu bezpečnostnú klietku, čo len podporuje tvrdenie, že takáto cestná „stíhačka“ sa bude hodiť aj na okruhové jazdy.

 

Motor poskytne výkon 624 koní

Od interiéru sa totiž dostávame k motoru, vedzte, že to najlepšie sme si pre vás nechali na koniec. Divízia Ford Racing, ktorá mala prípravu tohto unikátu na starosti, vyladila 5,0-litrový kompresorom preplňovaný osemvalec až na výkon 624 koní. Podarilo sa to vďaka modifikovanej elektronickej jednotke a vylepšenému preplňovaniu. K tomu pridajme ešte prepracovaný výfukový systém a výkonnejšie brzdy, ktoré Ford inštaluje do závodných modelov.

Do vienka dostal tento Mustang GT aj tzv. Handling Pack, vďaka čomu sa môže oproti sérii popýšiť tvrdším podvozkom, ale výrazne lepšími jazdnými vlastnosťami na okruhu.

Na záver ešte jeden dodatok, unikátny Ford Mustang GT Blue Angels bol nakoniec vydražený za 400 tisíc dolárov (cca. 277 tisíc Eur), táto veľmi pekná suma poputuje združeniu EAA Young Eagles – vozidlo si za takúto sumu vydražil obyvateľ z Californie.

Matej Klamo

zdroj: www.tuning.sk

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.