pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Vyskúšali sme za Vás Hyundai i10 1.2i 62,5 kW 5 MT Style

Hyundai i10 1.2i 62,5 kW 5 MT Style

 

Hyundai i10 mal premiéru v roku 2007, vlani ho podrobili rozsiahlejšej inovácii, v rámci ktorej dostal aj modernejšie motory. Minulú jar sme vyskúšali Hyundai i10 so „základným“ motorom, ktorým bol 1,1-litrový zážihový štvorvalec s výkonom 48,5 kW (v súčasnosti už má výkon 50,8 kW). Spolupracoval so štvorstupňovou automatickou prevodovkou. Túto jar sme skúšali Hyundai i10 1.2i s 5-stupňovou ručne ovládanou prevodovkou.

 

Od kabíny auta s celkovou dĺžkou niečo málo nad 3,5 m nemožno očakávať priestorové zázraky, najmä nie za operadlami predných sedadiel. Kto s týmto vedomím nastupuje do najmenšieho typu značky Hyundai, určite nebude sklamaný. A je úplne jedno, či nastupuje prednými alebo zadnými dverami. Dopredu si pohodlne sadne prakticky každý – urastený chlap aj útla žena.

 

Aj výškovo prestaviteľné sedadlo vodiča uľahčuje nájsť si čo najvhodnejšiu polohu pre dobrý výhľad z vozidla aj na prístroje a dobrý dosah na všetky ovládacie prvky. Len výškovo prestaviteľný volant možno niektorému typu postáv neumožní celkom optimálne splnenie spomínaných atribútov ideálneho pracoviska vodiča. Nám však rozsah prestavovania sedadla aj volantu vyhovoval.

 

Keď na predných sedadlách sedia osoby s výškou do 170 cm, nebudú veľmi trpieť nedostatkom miesta pre nohy ani podobne vysokí cestujúci na zadných sedadlách. Pre troch dospelých vzadu je už nevyhovujúca aj šírka vozidla. Aj keď tým neporušujú dopravné predpisy ak tam sedia traja, túto možnosť asi využijú len pri potrebe prepravy na krátke vzdialenosti.

 

Pre rodičov menších detí je príjemné otváranie zadných dverí takmer do pravého uhla, čo im uľahčí montáž detských sedačiek aj usádzanie detí do sedačiek. Hyundai i10 netrpí ani nedostatkom odkladacích priestorov, zaujímavý je napríklad odkladací priestor pod sedadlom spolujazdca. Za zadnými sedadlami je batožinový priestor s objemom 225 litrov (do výšky jeho vyklápacieho krytu). Sklopením oboch častí priečne delených sedadiel sa objem pre batožinu zväčší na 925 litrov (pri nakladaní až po strop).

 

Dno batožinového priestoru je pomerne hlboko pod úrovňou tzv. nakladacej hrany, takže na manipuláciu s objemnejšou batožinou treba vynaložiť viac úsilia. Najväčší výkon 1,2-litrového zážihového motora 62,5 kW je pre autíčko s pohotovostnou hmotnosťou 985 kg dostatočný aj pre vodičov preferujúcich dynamickejší štýl jazdy. S rastom rýchlosti nad 100 km/h aj pri zaradenom najvyššom, piatom prevodovom stupni sa už hluk motora výrazne tlačí do kabíny. Spotrebou paliva zrejme nezarmúti nikoho, s veľkou prevahou jazdy v meste (asi 90 % celkovej trasy) sme dosiahli spotrebu benzínu 5,8 l/100 km.

 

Stabilita vozidla aj úroveň tlmenia rázov od prejazdu nerovností cesty sú na úrovni priemeru tejto triedy automobilov. Hyundai i10 1.2i 5 MT s najvyššou úrovňou výbavy Style a s 5-stupňovou ručne ovládanou prevodovkou sa predáva za 9099 eur. Nami testovacie vozidlo malo príplatok za metalický lak v hodnote 300 eur a tak cena stúpla na 9399 eur.

 

VÝROBCOM UVÁDZANÉ PARAMETRE

 

Motor: 4-valcový, 16-ventilový, zážihový, ventilový rozvod OHC, kompresný pomer 10,5:1, zdvihový objem 1248 cm3, najväčší výkon 62,5 kW pri 6000 ot./min., krútiaci moment 120,6 Nm pri 4000 ot./min.

 

Prevody: 5-stupňová ručne ovládaná prevodovka, pohon kolies prednej nápravy.

 

Podvozok: predné kolesá zavesené na vzperách McPherson a spodných trojuholníkových ramenách, priečny skrutný stabilizátor, zadná vlečená náprava so skrutne pružnou priečkou, vinuté pružiny, kotúčové brzdy, vpredu s ventilovanými kotúčmi, hrebeňové riadenie s elektrickým posilňovačom, obrysový priemer otáčania 9,4 m.

 

Pneumatiky rozmeru 165/65 R-14.

 

Karoséria: 5-dverová, 5-miestna typu hatchback.

 

Rozmery, hmotnosti, objemy: d/š/v 3585/1595/1540 mm, rázvor náprav 2380 mm, rozchod kolies vpredu/vzadu 1400/1385 mm, svetlá výška 149 mm, pohotovostná/celková hmotnosť 985/1410 kg, objem batožinového priestoru 225/925 l, objem palivovej nádrže 35 l.

 

Prevádzkové vlastnosti: najväčšia rýchlosť 169 km/h, zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 12,2 s, spotreba 95-oktán. benzínu v mest./mimomest. cykle/kombinovanej prevádzke 5,6/4,1/4,6 l/100 km, CO2 108 g/km.

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.