pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Vyskúšali sme za Vás Suzuki Splash 1.2 GS MT

Dynamické miniauto

Suzuki predstavilo typ Splash ako koncept v roku 2006 na autosalóne v Paríži. V  roku 2008 sa už Splash objavil aj na našom trhu. Po štyroch rokoch prichádza  japonská automobilka s inováciou tohto miniauta, ktorého dvojčaťom je v súčasnosti  Opel Agila. Obidva typy sa vyrábajú vo  fabrike Suzuki v maďarskom Ostrihome. Opel Agila sa na slovenskom trhu prestal predávať v roku 2010, aby celkom uvoľnil miesto Splashu. Splash  je aktuálne v ponuke s dvoma zážihovými motormi – trojvalcom DOHC 1.0 a štvorvalcom DOHC 1.2. Vyskúšali sme model s úrovňou výbavy GS, poháňaný 1,2-litrovým motorom.
Karoséria Suzuki Splash má vyššiu stavbu, aby posádka mohla v krátkom aute sedieť vzpriamenejšie a mať tak dostatok miesta v pozdĺžnom smere pre „uloženie“ nôh. Pri inovácii veko motorového priestoru zľahka zaoblili, v prednej časti bol prepracovaný aj nárazník i  maska chladiča, čo veľmi pripomína reprezentatívny sedan Kizashi. Markantné reflektory, nový nárazník s trojuholníkovým čiernym plastovým pozadím hmlových svetiel dodali vozidlu dynamickejší vzhľad. V zadnej časti pribudli falošné trojuholníkové mriežky po bokoch nárazníka. Kvôli prepracovaným nárazníkom narástol Splash na dĺžku o 6 cm.
Do vozidla sa nastupuje pohodlne, vodič a spolujazdec vedľa neho sedia dosť vysoko, z auta majú výborný výhľad na všetky strany. Ich sedadlá sú výškovo nastaviteľné, pohodlné, s dobrým bočným vedením. Trojramenný kožený volant je len výškovo nastaviteľný, má tlačidlá na ovládanie audia.  Za volantom je v prístrojovom paneli veľký rýchlomer, v jeho okolí sú kontrolky a informačný displej. Otáčkomer, ktorý je samostatne umiestnený na prístrojovej doske, oživuje interiér. Aj ostatné ovládacie prvky sú usporiadané prehľadne. V interiéri je nový dizajn čalúnenia a zostal v ňom dostatok odkladacích priestorov. Zaujímavo pôsobí lemovanie stredovej konzoly, ktoré sa tiahne od výduchu ventilácie v hornej časti až po preraďovaciu páku prevodovky v dolnej časti. Zadné sedadlá sú delené v pomere 60/40, ponúkajú dostatočné pohodlie len pre osoby nižšieho vzrastu, teda najmä pre deti. Batožinový priestor má základný objem 202 litrov, má pravidelný tvar, je dobre prístupný a má praktický úložný priestor aj pod dnom. Po sklopení zadných sedadiel sa batožinový priestor zväčší na 573 litrov.  
V základnej výbave sú  bezpečnostné a komfort zlepšujúce prvky, aké sú samozrejmosťou v podstatne väčších autách: 6 bezpečnostných vankúšov, elektronický stabilizačný systém ESP, elektronický znehybňovač chrániaci vozidlo pred odcudzením, palubný počítač, audio s CD/ MP3, klimatizácia a viaceré iné.
Splash je  3715 mm dlhý,  1680 mm široký a   1590 mm vysoký. Malý rázvor 2360 mm prispieva k jeho výborným manévrovacím schopnostiam v stiesnených priestoroch, čo ho predurčuje do  mestskej premávky. So svetlou výškou 145 mm sa pritom netreba báť občas s ním pri parkovaní prekonať  aj obrubník. V zákrutách sa pre svoju výšku mierne nakláňa, ale zvolenú stopu drží presne. Prekvapujúco stabilne pôsobí aj pri jazde po  diaľnici,  čo sme zistili už pred rokmi, keď sme vyskúšali model poháňaný vznetovým motorom. Podvozok je tvrdší, športovejší. Až pri veľkých výtlkoch na cestách vozidlo začne odskakovať a počuť rázy od podvozka. Priemerná spotreba 1,2-litrového  motora bola po týždni používania vozidla na úrovni  5,8 l/100 km, na diaľnici pri dodržaní 130 km/h 6,7 l/100 km. Väčšinou sme jazdili v meste, kde sa priemerná spotreba pohybovala okolo 6.4 l/100 km.
Suzuki Splash 1.2 GS MT stojí 9490 eur.
Tatiana ŤAŽKÁ

VÝROBCOM UVÁDZANÉ PARAMETRE
Motor: 4-valcový, 16-ventilový prepĺňaný zážihový, ventilový rozvod 2xOHC,  kompresný pomer 11:1, zdvihový objem 1242 cm3, najväčší výkon 69 kW pri 6000 ot./min., krútiaci moment 118 Nm pri 4800 ot./min.
Prevody: 5-stupňová ručne ovládaná prevodovka, pohon kolies prednej  nápravy.
Podvozok:  predné kolesá zavesené na  vzperách McPherson a spodných trojuholníkových ramenách, priečny skrutný stabilizátor, zadná vlečená  náprava, vinuté pružiny, vpredu kotúčové, vzadu bubnové brzdy, ESP, hrebeňové riadenie s elektrickým  posilňovačom, pneumatiky rozmeru 185/60 R-15.
Karoséria: 5- dverová, 5-miestna typu hatchback
Rozmery, hmotnosti, objemy: d/š/v 3715/1680/1590 mm, rázvor náprav 2360 mm, rozchod kolies vpredu/vzadu 1460/1470 mm,  svetlá výška 145 mm, pohotovostná/celková hmotnosť 1050/1485 kg,  objem batožinového priestoru  202/573 l,  objem palivovej nádrže 45 l.
Prevádzkové vlastnosti: najväčšia rýchlosť 175  km/h, zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 12 s, spotreba benzínu v mest./mimomest. cykle/komb. prevádzke 6,1/4,5/5,1 l/100 km, CO2 119g/km.

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.