pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Vyskúšali sme za Vás Citroen C4 1.6 HDi 82 kW Best Collection 2

Druhá generácia Citroenu C4je tvarovaná oveľa menej výrazne ako jej predchodkyňa, rozmerovo však opäť patrí medzi najväčšie autá nižšej strednej triedy. Veď medzigeneračne narástla vo všetkých smeroch. Vlani sme skúšali model C4 1.6 VTi s najvyšším stupňom výbavy Exclusive. Teraz sme vyskúšali  model poháňaný 1.6-litrovým vznetovým motorom s výkonom 82 kW, vyrobený v limitovanej sérii Best Collection 2.
Už prvá generácia mala priestranný interiér, nárast vonkajších rozmerov karosérie druhej generácie sa premietol aj do interiéru.  Viac miesta získali všetci členovia posádky,  väčší je aj batožinový priestor. Priestrannosť interiéru je azda hlavnou zbraňou tohto typu v súťaži s konkurenciou. Sedadlá vodiča a spolujazdca v kombinácií syntetickej kože a textilu sú pohodlné, majú  síce pomerne mäkké bočné vedenie, ale  s nastaviteľnými driekovými opierkami dodávajú telu dostatočne dobrú oporu.  Výhľad z vozidla je výborný na všetky strany. Na zadných sedadlách sa pohodlne odvezú aj traja dospelí, majú dostatok miesta na ramená, nohy a hlavu. Multifunkčný kožený volant je masívny, výškovo a pozdĺžne nastaviteľný. Nachádzajú sa na ňom ovládače tempomatu s obmedzovačom rýchlostí, ovládače audia, telefónovania cez Bluethoot. Ostatné údaje sa na rozdiel od predchádzajúcej generácie zobrazujú vodičovi na paneli pred volantom.
Batožinový priestor má „základný“ objem 408 litrov. Na bočných stenách sú háčiky na upevnenie nákladu, tiež zásuvka na 12V a v operadlách zadných sedadiel otvor na prepravu dlhých predmetov. Po sklopení zadných sedadiel objem batožinového priestoru vzrastie na 1183 litrov. Manipuláciu s objemnými a ťažšími predmetmi komplikuje nákladová hrana, ktorá je  710 mm nad zemou a aj 170 mm od dna batožinového priestoru je pre fyzicky slabšie disponované osoby dosť veľká prekážka. Nedelená sedacia časť zadného seddala labvicového typu umožňuje sklápanie len operadiel. Po ich sklopení sa tak vytvorí schod voči podlahe batožinového priestoru a sklopené operadlá nie sú vodorovné, ale smerujú šikmo nahor.
Tento model má bohatú výbavu, ako iné modely C4 má okrem iného stabilizačný systém ESP doplnený protipreklzovým systémom ASR, asistenčný systém  rozjazdu do kopca, rozdeľovač brzdného účinku ABS + REF s podporou brzdenia v núdzovej situácii, automatické spustenie výstražných svetiel pri prudkom brzdení, šesť bezpečnostných vankúšov, elektrickú parkovaciu brzdu. Praktickým pomocníkom sú zadné parkovacie snímače, ktoré na prekážku pri cúvaní upozorňujú akusticky aj vizuálne na displeji v hornej časti stredovej konzoly. K štandardnej výbave ešte okrem iného patrí funkcia Black Panel – možnosť vypnutia ukazovateľov pri jazde v noci, odkladacie priestory v stredovej konzole, v prístrojovej doske,  v paneloch na predných i zadných dverách.
Podvozok je optimálne naladený, výborne tlmí nerovnosti, zabezpečuje vozidlu dostatočne dobrú stabilitu v zákrutách. Vozidlo isto spomaľuje, nemení samovoľne smer ani pri núdzovom brzdení.  Páčili sa nám aj vlastnosti 1,6-litrového vznetového motora. Pre toto auto je dostatočne výkonný, ocenili sme aj jeho úspornosť.  Počas týždňového skúšania vozidla v meste, v menšej miere na okresných cestách a diaľnici,  sme dosiahli priemernú spotrebu 5,1 l/100 km.
Citroen C4 1.6 HDi s výkonom 82 kW v limitovanej sérií Best Collection 2 sa predáva za 19 070 eur , teraz je  v akciovej cene za 15 590 eur.    


VÝROBCOM UVÁDZANÉ PARAMETRE
Motor: 4-valcový, 16-ventilový  prepĺňaný vznetový, ventilový rozvod 2xOHC, vstrekovací systém common rail, kompresný pomer 16:1, zdvihový objem 1560 cm3, najväčší výkon 82 kW pri 3600 ot./min., krútiaci moment 270 Nm pri 2000 ot./min.
Prevody: 6-stupňová ručne ovládaná prevodovka, pohon kolies prednej nápravy.
Podvozok:  predné kolesá zavesené na  vzperách McPherson a spodných priečnych ramenách,  priečny skrutný stabilizátor, zadná vlečená náprava , vinuté pružiny,kotúčové brzdy, vpredu s ventilovanými kotúčmi, ESP,  hrebeňové  riadenie s elektro-hydraulickým  posilňovačom, obrysový priemer otáčania 12 m, pneumatiky rozmeru 205/55 R-16.
 Karoséria: 5-dverová, 5-miestna typu hatchback.
Rozmery, hmotnosti, objemy: d/š/v 4329/1789/1491 mm, rázvor náprav 2607 mm, rozchod kolies vpredu/vzadu 1522/1515 mm, pohotovostná/celková hmotnosť 1440/1810  kg,  objem batožinového priestoru 380/1183 l, objem palivovej nádrže 60 l.
Prevádzkové vlastnosti: najväčšia rýchlosť 190 km/h, zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 11,3 s, spotreba nafty  v mest./mimomest. cykle/komb. prevádzke 5,8/3,9/4,6,1  l/100 km, CO2 119 g/km.

zdroj: mot.sk

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.