pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

BMW 1M Coupe

G-Power BMW 1M Coupe: sympatický drobec ťahaný poriadnym stádom

 

Mladší brat BMW M3 je celkom obľúbeným terčom rôznych tuningových dielní a tento raz si naň spravili zálusk odborníci z G-Power, kde predviedli, že aj toto malé „eMko“ dokáže poriadne napnúť svoje svaly a predviesť úžasné výkony. BMW 1M Coupé touto kúrou získalo viac než dosť a práve na to sa ideme teraz pozrieť.

 

Keď si porovnáme výkony BMW 1M Coupé a jeho ostatných, väčších súrodencov, mohlo by sa zdať, že v tomto ohľade je jednotka trochu outsiderom. Niežeby výkon 340 koní nebol dostatočný, ale časom skrátka budete chcieť viac, no nebudete sa chcieť s týmto krpcom rozlúčiť. Veľmi dobrým riešením môže byť kit výkonnostného vylepšenia, ktorý malú jednotku s M-kom na kufri z tohto pohľadu posunie o poriadny kus dopredu. A presne o to sa pokúsili aj v nemeckej dielni G-Power, ktorá je svojimi úpravami bavorských áut doslova až preslávená.

 

BMW 1M od G-Power má vyšší výkon než BMW M3

 

V súčasnosti už ponúka G-Power vo svojom portfóliu kompletný program tento model a všetky jeho kľúčové elementy. Postarajú sa o jeho motor, nápravy, brzdový systém ale aj o poriadne obutie, výsledkom bude poriadne ostré športové kupé, ktoré na okruhu vynikne ešte viac, než pred úpravami. Poďme na to ale pekne po poriadku.

Iste budete súhlasiť ak povieme, že dizajnové zmeny neboli v tomto prípade vôbec potrebné, úpravca sa obmedzil skutočne len na nálepky dotvárajúce celkový „pretekársky“ dojem a chrómové označenie s logom dielne. K tomuto modelu ponúkajú v G-Power aj pôsobivé 20-palcové disky Silverstone Diamonds. Presunúť sa už teraz pokojne môžeme k samotnej technike, pretože práve tam spočíva celá podstata tohto počinu.

 

Pod kapotu BMW 1M pribudol kompresor

 

Sériový 3.0-litrový šesťvalec sa okrem preprogramovania riadiacej jednotky dočkal veľmi výrazného zásahu, akým osadenie kompresorového prepĺňania nepochybne je. Okrem iného čakalo pohonnú jednotku výrazné zlepšenie nasávania a úprava chladenia. Vďaka týmto komplexným úpravám v motorovom priestore sa môže BMW 1M pochváliť výkonom až 435 koní, čo je dokonca o trošku viac, než má v štandardnom prevedení BMW M3! Lepšie vyzerá aj krivka krútiaceho momentu, ktorá má svoje maximum 590 Nm pri 1 500 ot./min.

 

Pri porovnaní so sériovými údajmi vidieť, aký obrovský skok tento krpec dosiahol kúrou v dielni od G-Power, no ešte krajšie sa to ukáže na ceste. Tu sľubuje BMW 1M od G-Power zrýchlenie z 0na 100 km/h za 4,5 sekundy a maximálnu rýchlosť mierne cez 300 km/h. Na zvýšení výkonu sa podieľalo aj osadenie titánového výfukového potrubia, vďaka ktorému BMW 1M zhodilo zo svojej celkovej hmotnosti až 20 kg.

 

Ako sme už spomenuli vyššie, zmeny neobišli ani podvozok, kde pribudol nový kit tlmičov a pruženia priamo od G-Power s označením GM1-RS. Tie poskytujú skutočne veľkorysé možnosti nastavenia, ktoré môžete meniť v závislosti od podmienok, v ktorých toto auto budete používať. Tuningová dielňa aplikovala vlastnú výrobu aj na brzdy, tohto krpca vybavila ešte o niečo väčšími brzdovými kotúčmi a strmeňmi so šiestimi piestikmi. Brzdovej sústave tiež zabezpečili účinnejšie odvetrávanie. Keď sme už v oblasti kolies, tak ešte pripomeňme, že BMW 1M po úprave v G-Power dostalo športové obutie Michelin Pilot Sport s rozmermi 255/30 ZR 20 vpredu a 295/25 ZR 20 vzadu.

 

 

Matej Klamo
www.tuning.sk

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.