pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Volkswagen Polo R WRC

Volkswagen si váži svoju účasť v seriáli WRC a preto sa rozhodol postaviť aj civilnejšiu verziu svojho špeciálu. Okrem toho, že bude vyrobených iba 2 500 kusov, je toto ostré Polo najvýkonnejším zo svojho rodu. Priamo vychádza z rally špeciálu, no prihlásiť ho na dopravnom inšpektoráte nebude problém. Hovoriť ale budeme o výkonnostnom pakete od firmy B&B Automobiltechnik, ktorý schopnosti tohto nadupaného krpca posúva ešte ďalej.

 

Hneď na úvod spomeňme, že Volkswagen Polo R WRC sa vyznačuje výkonom až 220 koní, ktorý produkuje prepĺňaný agregát 2.0 TFSI. V dnešných dobách downsizingu je to celkom pozoruhodný krok, dvojlitre sa v autách tejto kategórie objavujú naozaj iba výnimočne. Tento výkon však tímu z nemeckej ladičskej spoločnosti B&B Automobiltechnik nestačil a rozhodli sa posunúť pomyseľnú latku ešte vyššie. Celý ich projekt je doslova honbou za vyššími číslami, no rozhodne nemôžeme úpravcom uprieť odborný prístup a zmeny na vysokej kvalitatívnej úrovni. Ak by ste sa stali jedným z 2 500 majiteľov tohto nadupaného krpca a jeho výkon by vás po čase omrzel, už viete kam sa môžete obrátiť.

 

Volkswagen Polo R WRC má vďaka B&B Automobiltechnik výkon cez 300 koní!

 

Spoločnosť B&B Automobiltechnik ponúka výkonnostné úpravy vo viacerých stupňoch. Ten prvý dostane z prepĺňaného benzínového dvojlitra 280 koní. Vďačiť za to môže predovšetkým upravenej elektronike a zároveň ide o najlacnejší paket, ktorý vás vyjde na 1 200 eur. Pod názvom Stage 1S sa ukrýva aj doplnenie o prepracované nasávanie a celkové zvýšenie výkonu na hodnotu 310 koní a maximálny krútiaci moment 450 Nm.

 

Druhý stupeň výkonnostných úprav od B&B Automobiltechnik dodáva dvojlitru výkon až 326 koní. Maximálny krútiaci moment sa vyšplhal až na 475 Nm. Okrem úpravy riadiacej jednotky sa tvorcovia tohto tuningu povenovali aj vývoju a inštalácii novej výfukovej sústavy. Súčasťou balíka úprav je aj vyššie spomínané nasávanie a zmeny plniacich tlakov.

 

Stage 3 znamená už vrchol v ponuke B&B Automobiltechnik, kedy sa z VW Polo R WRC podarilo vydolovať až 362 konských síl a maximum krútiaceho momentu dosahuje úžasných 510 Nm. Okrem vyššie spomínaných modifikácií sa v tomto prípade pridáva aj výmena chladiča, prepracovaný systém chladenia oleja, lepšia výfuková sústava a pripravené je aj výkonnejšie palivové čerpadlo. Za rozsiahlosť týchto úprav hovorí už samotná cena atakujúca hranicu 8 000 eur. Pre zaujímavosť doplňme, že takto upravené Polo zvládne akcelerovať z 0 na 100 km/h už za 5,2 sekundy a jeho maximálna rýchlosť dosahuje 270 km/h!

 

Keďže pôvodný podvozok by výraznejšie zmeny výkonu zvládal ťažšie, pripravili odborníci z B&B Automobiltechnik špeciálnu podvozkovú sadu. Tá okrem plne nastaviteľných pružín a tlmičov zahŕňa aj nové stabilizátory. Medzi voliteľnou výbavou nájdete aj účinnejšiu brzdovú sústavu so 4- a 6-piestikovými brzdovými strmeňmi. 

 

Firma B&B Automobiltechnik sídliaca v meste Siegen sa už vyše 29 rokov zameriava na výkonnostné úpravy vozidiel Audi a Volkswagen. Pri svojich úpravách sa väčšou sústredia na priestor pod kapotou, no cudzie im nie sú ani vizuálne úpravy.

 

Matej Klamo
www.tuning.sk

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.