pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Škoda Fabia RS2000 Cabrio concept: Veľké prekvapenie v malom !!!

Určite nikomu neunikla informácia, že tento rok oslavuje koncern Volkswagen 35 rokov od výroby prvého Golfu GTi a pri tejto príležitosti nielenže predstavil novú jubilejnú edíciu, ale zorganizoval aj „GTi stretnutie“ pri rakúskom jazere Wörthersee, kde všetky koncernové značky vytiahli svoje esá z rukávov. Výnimkou nebola ani automobilka Škoda, ktorá má už prekvapení za tento rok na svojom konte viac. Teraz sa k nim pridáva koncept otvorenej Fabie RS2000, ktorú, rovnako ako väčšinu súčasných modelov so zeleným šípom vpredu, navrhol slovenský dizajnér Jozef Kabaň. O čo ide?

Iste nám dáte za pravdu, že štvordverových kabrioletov je na svete ako šafránu, túto koncepciu skutočne uplatnilo len niekoľko svetových výrobcov a aj to poväčšine len pri štúdiových modeloch. Spraviť z Fabie, teda modelu ktorých je na našich cestách naozaj požehnane, kabriolet a ešte k tomu aj štvordverový si teda vyžadovalo poriadnu dávku odvahy. Predstavený koncept skutočne šokoval, inak bežnej Fabii dáva úplne nový charakter a výraz za čo môže nielen spomínané prevedenie karosérie, ale aj poriadne široký bodykit, aerodynamicky tvarovaná bočná línia a celkovo pozitívny dojem dotvárajú aj 18-palcové zliatinové disky. Keď k tomu pridáme ešte aj sýtozelenú metalízu a veľmi sympatické sexy hostesky, sánka spadne snáď aj tým najnáročnejším fanúšikom ;-)

Aj keď hlavným cieľom tohto konceptu je vizuálne zaujať, ide o plne funkčné prevedenie, pod ktorého kapotou bije 2,0 litrový turbom preplňovaný agregát s výkonom cez 200 koní. Väčšina ostatnej techniky je pritom prevzatá z rally prevedenia S2000, takže samozrejmosťou je aj pohon všetkých štyroch kolies. Pod vynikajúce jazdné vlastnosti sa podpisuje aj relatívne nízka hmotnosť, ktorá činí len okolo 1 200 kg a o 120 mm širší rozchod v porovnaní s bežným prevedením. Hmotnosť je vzhľadom k tomu, že voz nemá strechu a potrebou bolo dodatočne vystužiť bočné časti karosérie naozaj veľmi priaznivá. Napokon, jazda v tomto voze, ktorá by mohla byť nepochybne veľmi silným zážitkom zostane pre drvivú väčšinu ľudí len zbožným prianím.


Tí šťastnejší sa ale budú mať možnosť do tohto vozidla aspoň posadiť a vedzte, že budete mať na čo pozerať. Interiér Fabie RS2000 je na pomery svojho modelového radu veľmi slušne vybavený, prevedenie kokpitu je štvormiestne, pričom pasažieri sa posadia do kvalitných „škrupinových“ sedadiel vyrobených špeciálne pre tento unikát. Vozidlo je taktiež vybavené štvorbodovými bezpečnostnými pásmi, ktoré ale v tomto aute veľa „práce“ rozhodne mať nebudú. Je však dosť možné, že presne tento typ sedadiel automobilka v budúcnosti implementuje do niektorého zo svojich závodných špeciálov, či ostrých modelov.

Vyššie spomínaný dizajnér na tomto modeli skutočne predviedol majstrovské kúsky, všimnite si napríklad umiestnenie vnútorného spätného zrkadla, ktoré vychádza celkom netradične, z palubnej dosky, či nenápadný karbónový spojler vzadu. Keďže podľa predstaviteľov automobilky ide len o showcar, je pravdepodobné, že ak ste sa náhodou nezúčastnili tejto akcie na počesť 35. výročia Golfov GTi, budete mať možnosť vidieť túto Fabiu RS 2000 cabrio na niektorých z budúcich motoristických akcií. Možno sa s ňou Škoda ukáže už túto jeseň na autosalóne v Nitre, čo však stále musíme brať len v rovine špekulácií.

zdroj: www.tuning.sk

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.