pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Wald International Jaguar XJ X350 Black Bison Edition – anglicko-japonská kooperácia !!!

 

Tuning a styling sa týka každého auta – o tom sme sa presvedčili neraz, no dnes vám predstavím niečo mierne výnimočné, s čím sa tak často nemáme možnosť stretnúť. Britské ikona upravená japonským špecialistom, dámy a páni – Jaguar XJ X350 Black Bison Edition od Wald International.

 

Predmetom úpravy japonskej firmy Wald International bol slávny britský sedan Jaguar XJ X350. Tento luxusný sedan z britskej rodiny Jaguar bol vyrábaný v rokoch 2003 až 2007 a predstavoval kvázi „rivala“ pre nemecký model Audi A8. Jaguar XJ sa vyznačoval výrazným luxusom okoreneným štýlovým britským dizajnom a samozrejme kvalitnou technikou. Kto chce žiariť, zadováži si Jaguar.

 

Anglicko je krajina plná ľudí, ktorí sa vo väčšine prípadov nemaznajú a v tomto duchu sa niesla aj motorová ponuka pre tento luxusný voz. Najsilnejšou montovanou jednotkou do tohto modelu bola 4,2 litrová V8-čka dopovaná kompresorom, ktorá dokáže vyvinúť výkon až 395 koní (291 kW). Aj napriek nie malej hmotnosti cca 1800 kg dokáže takýto výkon narobiť poriadny neporiadok.

 

Už sériový model tohto Jaguaru vyzerá na prvý pohľad výrazne športovo a to najmä vďaka svojím netypickým oblým tvarom a opticky masívnej prednej časti. Tuner zobral všetky tieto fakty na vedomie a vytvoril preňho stylingový bodykit zvýrazňujúci jeho „mužnosť“.

 

Predná časť bola teda obdarená novým predným nárazníkom s výraznými tvarmi, trojicou otvorov a párom bočných spojlerov. Strany nárazníka sú pritom vybavené zvislým LED denným svietením. Osadené boli tiež predné blatníky s integrovanými taktiež zvislými výduchmi slúžiacimi na odvod zohriateho vzduchu od predných bŕzd. Jednoliatosť ďalej pokračovala prahovými nástavcami spolu s krytmi zrkadiel s integrovanými ledkovými smerovkami a ukončená bola prekopanou zadnou častou. V nej sa vyníma nový zadný nárazník, odtrhová hrana na veku kufra a decentný strešný spojler. Netreba hádam pripomínať, že sa jedná o luxusnú športovú limuzínu, takže umiernené kroky sú tu na mieste. Bodkou za bodykitovým dobrodružstvom dáva športový výfuk ukončený dvoma pármi okrúhlych a špecificky tvarovaných koncoviek, ktoré poznáme z portfólia niektorých nemeckých tuningových firiem.

 

Veľmi výrazným a okamžite do očí bijúcim prvkom je úpravcom zvolené masívne obutie, ktoré pozostáva z 21 palcových leštených diskov modelovej rady Renovatio R12, ktorých šírka je 9 b vpredu a až 10,5 palca vzadu. Tento rozmer umožnil úpravcovi obuť pneumatiky s brutálnym rozmerom 255/30R21 vpredu a až 295/25R21.

 

 

Milan Dzadík

zdroj: www.tuning.sk

 

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.