pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Ariel Atom 500 V8 – atómová bomba s 900k na tonu !!!

V8 Atom je tu! Po troch rokoch vývoja je uvoľnená najnovšia verzia kultového Ariel Atom. Ponúka dokonale vyvážený pomer výkonu / hmotnosti, ktorý bol predtým k dispozícii iba v jednom automobilovom preteku jednosedačkových V8-čiek. Ariel Atom prináša bezkonkurenčnú úroveň výkonu pre vodičov, ktorí chcú najlepšie okruhové auto. Ako napísal Savile z Automotive World, Ariel má exkluzívny charakter vysokorýchlostného automobilu.

Ariel Atom V8 je limitovaná edícia iba 25-tich vyrobených kusov, ktoré sú vo výrobe popri klasických Atomoch s preplňovanými motormi Honda. Každé auto a motor je jednotlivo očíslovaný čo zapríčiní to, že V8 Atom bude vyhovovať individuálnym požiadavkám každého  zákazníka pokiaľ ide o konkrétne použitie, či už bežnú cestu alebo preteky. Veľmi nízky objem vyrobených kusov Arielu umožňuje veľmi osobný vzťah medzi výrobcami a zákazníkmi.

Race špecifikácie sú po celej V8-čke dosť viditeľné a odrážať sa to hlavne na mimoriadnej úrovni výkonu, ktoré auto ponúka. S viac než 500 konskými silami k dispozícii má Atom pomer výkonu k hmotnosti presahujúci 900 k na tonu! (Ferrari Enzo 434k na tonu, Bugatti Veyron 530k na tonu, GP2 jednosedadlovka 850k na tonu). Obrovské zrýchlenie Atomu stanovuje nové úrovne medzi závodnými automobilmi. V8 Atom je možné prihlásiť na bežnú komunikáciu čo z V8-čky robí skutočné pretekárske auto s poznávacou značkou.

Základom V8 Atom je ľahký 3-litrový Aspirated motor postavený pre Ariel v USA. Každý motor je individuálne testovaný, podpísaný a očíslovaný, aby zodpovedal počtu vozidiel. Hoci motor produkuje dvojnásobný výkon bežným saním, Atom bol postavený a vyladený tak, aby mal výborné jazdné vlastnosti. Ariel kladie hlavný dôraz na požiadavky zákazníka a to nielen na to, čo zákazník chce, ale aj to, čo skutočne potrebuje.

Pohon je cez sadu 6-tich rýchlostí sekvenčnej prevodovky s nastaviteľným diferenciálom s obmedzeným preklzom. Nastavenie radenia je možné si navoliť tak, aby vyhovovalo individuálnym požiadavkám zákazníka. Radenie je cez systém pohybu vzduchu, ktorý dokáže preradiť za menej než 40 ms smerom na hor a 50 ms nadol. Ak by niekto musel podraďovať až o 5 rýchlostných stupňov, systém to zvládne do jednej sekundy. Programovateľný charakter systému umožňuje Ariel-u disponovať zárukou pre zákazníka a mať licencované auto od Motor Company Limited .

Závesy a tiahla spolu s kolesami z horčíku majú za úlohu znížiť neodpruženú hmotnosť už aj tak ľahkého auta. Tlmiče a pružiny boli vyvinuté špeciálne pre V8 Atom a majú ľahké hliníkové piesty s diaľkovým nádržami, ktoré umožňujú až 3 individuálne spôsoby nastavenia (vysokorýchlostná kompresia, nízko-rýchlostná kompresia, vysoká reaktívnosť vozidla), ktoré  sú spojené s unikátnou 4-stupňovou nastaviteľnosťou tuhosti. Táto možnosť je najviac pochuti vodičom, ktorí potrebujú svojrázne nastavenie pre rôzne použitia ako sú napríklad závodné dráhy.

Nové prístroje a rozvádzače vypovedajú o type vozidla a načo je táto V8-čka stavaná. Všetky nové LCD displeje sú nastaviteľné voči intenzite svetla, polohy a vybavenia programovateľných funkcií. Dokážu ukazovať radu informácií o motore, rôzne informácie o chybách, alarmoch a pod. Hlavné funkcie sú zobrazené ako primárne zobrazené a vodič môže informácie o vzduchu, vode, oleji, teploty paliva, oleja a tlakoch v rôznych častiach motora, prezerať kedykoľvek v prípade potreby.
Veľká zmena oproti starému Atomu je v hlavnom paneli, kde sú jednotlivé funkcie pekne zoradené. Vodič tu môže nájsť nastavenie trakcie či ovládateľnosť vozidla na mokrej resp. suchej vozovke, nastavenie prevodovky, LCD displeja a mnohé ďalšie funkcie.

Objem motora s názvom Ariel/Hartley je 3000 ccm, a je vyrobený z hlinikového kompozitu, čo má za následok vysoký výkon a nízku váhu. Z hliníkového materiálu je vyrobená aj palivová nádrž o objeme 40litrov. To sa prejaví hlavne na zrýchlení tohto vozidla, ktoré kompletne váži len 550kg. Atom dokáže zrýchliť z 0 na 100km/h za neskutočných 2,3 sekundy !!! Zrýchlenie z 0 na 160km/h za 5,4s !!!. Ručička na tachometri sa zastaví pri šliapaní plynu až na podlahu pri cifre 322km/h. Čo dodať, azda len to, že toto je skutočná jazda s vetrom o preteky ;-)

Nápravy boli prepracované do posledného detailu, takže na podvozku nájdeme nové trubkové závesy z chróm-molybdénovej ocele, tlmiče Intrax, brzdy Alcon a pneumatiky Toyo. Predné pneu s rozmermi 205/50R15 a zadné 245/45R16 sú dostatočným potenciálom pre bezpečnú závodnú jazdu s touto ´atómovou raketou´.

Čo je ale perličkou, každý kus Ariel Atom V8 má podvozok nastriekaný špeciálnym zlatým nástrekom ako špecialitka limitovanej edície 25-tich automobilov!!!

Osvedčená po mnoho rokov podvozku je nielen ľahkosť a štruktúra ale aj vynikajúca úroveň ochrany cestujúcich. Karoséria V8-čky pozostáva zo zmesi kompozitných tkaniny a uhlíkových vlákien s prednou a zadnou nastaviteľnou aerodynamikou.
Pre 25 zákazníkov, ktorí sú vášniví „zavodníci”, to bude konečný nástroj na bláznenie, závodenie a vyhrávanie.
Veď ako hovorí Motto Arielu: „Cieľom je, aby bola vášeň z jazdy vážnou zábavou”. V8 Atom je ďalší krok k udržaniu vášni nažive a je asi tak vážna, ako aj zábava, ktorej sa Vám dostane!

Celková cena Ariel Atom V8 činí približne 170 000€ vrátane DPH. No nekúpte to!

www.tuning.sk

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.