pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Audi RS3 Sportback: vyšší výkon motora pre nový model A3

Dlho očakávaná Audi RS3 narobila po svojom uvedení na trh poriadne veľký rozruch a musíme uznať, že oprávnene. Najrýchlejšia verzia modelu A3 aká kedy bola vyrobená opäť o trochu ďalej posunula hranice Ingolstadtskej automobilky a na stále vyššie nároky motoristickej verejnosti odpovedá skutočne nekompromisne, k tomu všetkému je to zároveň veľmi výrazná bodka za postupne odchádzajúcou generáciou tohto kompaktného modelu so štyrmi kruhmi na prednej maske.

V časoch, kedy sa už stretávame s prvými skicami novej generácie modelu A3, prišla Audi na svetlo sveta s jej najostrejšou verziou označenou tradičnou značkou RS, ktorá je garantom toho, že jazda v nej vyčaruje najmä tým divokejším povahám veľmi široký úsmev na tvári. Okrem už tradičného bodykitu, ktorý na je modelom zo športovej rady RS už takpovediac charakteristický, ponúka Audi RS3 vo svojom vnútri omnoho viac a práve preto si rozhodne zaslúži pozornosť každého, komu dianie motoristického sveta nie je ľahostajné.

Audi RS3 prichádza s osvedčenou technikou

Jedno z najšportovejších kompaktných vozidiel súčasnosti sa môže pochváliť výkonným TFSI 2,5-litrovým päťvalcom ponúkajúcim výkon až 340 koní a maximálny krútiaci moment 450 Nm pri 6 800 ot./min., ktorý s takto malým a ľahkým autom dokáže riadne „zamávať“ a taktiež sa dokáže postarať o sýtu zvukovú kulisu. Práve tú dotvára špeciálne naladené turbodúchadlo s maximálnym tlakom 1,2 baru.

Na dokonalú súhru s motorom je uspôsobená aj sedemstupňová prevodovka S-Tronic, ktorá sa skutočne správa tak, ako by sme od nej očakávali, motor môžete pokojne vytáčať oveľa viac, než pri iných modeloch, takže o nejakom „nudnom automate“ nemôže byť v tomto prípade vôbec reč. Spomínaná prevodovka okrem toho, že šoférovi umožňuje viac sa sústrediť na cestu, podčiarkuje celý športový charakter a potenciál, zábavy si teda s Audi RS3 užijete naozaj dosť, za čo môžeme ďakovať aj tradičnému pohonu quattro.


Samozrejmosťou sú však všetky moderné bezpečnostné prvky, aké nesmú v súčasných autách takéhoto razenia chýbať, možnosťou je aj vypnutie športového režimu, čo zabezpečí, zjemnenie riadenia a zmäkčenie pruženia, čo z Audi RS3 robí príjemného spoločníka aj na každodenné jazdenie, teda aj vtedy ak práve netúžite po tuhnutí krvi v žilách vašich, či vašej posádky. Najmä pre takéto prípady udáva výrobca kombinovanú spotrebu 9,1 l/100 km, ktorá je ale podľa nášho názoru naozaj len veľmi ťažko dosiahnuteľná, keďže motor si pri každej možnej situácii na ceste vypýta „to svoje“ a lákavému zrýchleniu z 0 na 100 km/h trvajúcemu len 4,6 sekúnd skutočne málokto odolá.


O bezpečné pribrzdenie, či zastavenie sa postará prémiová brzdová sústava pozostávajúca z 370 mm odvetrávaných kotúčov vpredu a 310 mm kotúčov vzadu, ktorých strmene celkom neodmysliteľne zdobí označenie RS. Výrobca k tomuto modelu štandardne dodáva 19 palcové ľahké hliníkové kolesá a športové pneumatiky 235/35 vpredu a 225/35 vzadu. Paket optického vylepšenia zovňajšku zahŕňa prakticky všetko to, na čo sme u modelov s označením RS zvyknutí, nechýba teda predĺžená maska, rozšírený nárazník s karbónovým „lízatkom“, zadný spojler, či hliníkové kryty vonkajších spätných zrkadiel. Na interiér taktiež nemožno povedať krivého slova, je upravený pekne, športovo a veľmi štýlovo, dominantným je trojramenný športový volant čalúnený perforovanou kožou a masívne športové sedadlá, ktoré sú ale dostupné len za príplatok (2 800 Eur). Celkovú atmosféru veľmi vhodne dotvára štýlové kožené čalúnenie s ozdobným červeným obšitím a početné hliníkové doplnky.

Audi RS3 je v našich končinách dostupné za cca 50 000 Eur, je však nutné pripraviť sa aj na nejaké ďalšie investície do výbavy, ako napríklad do spomínaných športových sedadiel s výraznejším bočným vedením. Pomaly odchádzajúca generácia modelov A3 teda ešte rozhodne má čo povedať, aj dnes takmer po piatich rokoch.

zdroj: www.tuning.sk

 

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.