pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Kia Sportage 2.0 CRDi (135 kW) 4WD AT

Zákazníkmi v celej Európe aj odbornou tlačou oceňovanú tretiu generáciu športovo-úžitkového automobilu. Kiu Sportage sme už v minulosti vyskúšali s viacerými motormi. V minuloročnom februárovom vydaní sme písali o modeli poháňanom dvojlitrovým vznetovým motorom s najväčším výkonom 100 kW, spriahnutým s automatickou šesťstupňovou prevodovkou. Koncom leta sme testovali obdobný model, len motor 2.0 CRDi bol vyladený na výkon až 135 kW. Tak ako vtedy, aj teraz to bolo auto s pohonom kolies prednej aj zadnej nápravy.

 

Kým prvý model s o niečo slabším motorom sme skúšali v pravom zimnom počasí s častým hustým snežením, kde sa naplno ukázali aj výhody systém pohonu všetkých štyroch kolies Dynamax, výkonnejší motor sa „predvádzal“ najmä počas jazdy na diaľnici. A keďže povrch ciest začiatkom tohtoročnej jesene nebol ani len mokrý, na zabezpečenie pohybu vozidla vystačil pohon predných kolies.

 

Systém pohonu 4x4 v Kii Sportage je naprogramovaný tak, že pri dostatočnej priľnavosti kolies k povrchu cesty alebo terénu sú poháňané len predné kolesá. To má priaznivý vplyv na spotrebu paliva, lebo celková účinnosť systému pohonu klesá o spotrebovaný výkon motora na prekonávanie vnútorného trenia súčiastok zabezpečujúcich prenos hnacieho momentu aj na zadnú nápravu.

 

Ak však začnú predné kolesá preklzovať, riadiaca jednotka dá pokyn na primerané zopnutie spojky plniacej funkciu medzinápravového diferenciálu, aby sa časť krútiaceho momentu z výstupného hriadeľa prevodovky dostávala aj na zadné kolesá a zlepšila sa tak trakcia vozidla.

 

V čase núdze vyvolanom potrebou prekonať vážnejšiu prekážku, môže vodič aktiváciou tlačidla pri voliacej páke automatickej prevodovky zablokovať medzinápravovú spojku a zabezpečiť tak pri pomalej jazde trvalé rovnaké rozdelenie krútiaceho momentu medzi prednú a zadnú nápravu. Tentoraz sme sa do takej situácie nedostali, lebo manévrovacie schopnosti Kie v ľahšom teréne sme už úspešne vyskúšali v minulosti, a do ťažšieho terénu sú SUV „kompaktnej“ kategórie nevhodné.

 

Z ďalších elektronicky regulovaných bezpečnostných systémov vodič vníma systém uľahčujúci rozjazd do kopca. Automatické pripájanie pohonu kolies zadnej nápravy, možné aj na suchej ceste pri takomto výkonnom motore pri prudkom zrýchľovaní, vodič prakticky nedokáže postrehnúť. Registrovateľnou zmenou rýchlosti jazdy sa neprejavuje ani aktivácia systému regulácie stability vozidla, v Kii označovaného ako VSM (Vehicle Stability Management).

 

Nedávnym zaradením motora 2.0 CRDi vyladeného na najväčší výkon 135 kW do ponuky pohonných jednotiek pre Sportage sa stávajú ním poháňané modely novým výkonnostným vrcholom medzi produktami závodu v Tepličke nad Váhom. V kombinácii s automatickou prevodovkou je nastavený tak, že jeho krútiaci moment vrcholí hodnotou 392 Nm (ak spolupracuje s ručne ovládanou prevodovkou, tak najväčší krútiaci moment je 383 Nm).

 

Automatická prevodovka je vybavená klasickým hydrodynamickým meničom, ktorý síce prispieva k nárastu spotreby paliva, ale zabezpečuje dokonale „hladké“ preraďovanie. A pri snahe o razantné zrýchľovanie umožňuje motoru rýchlo sa dostať z otáčok pod úrovňou najväčšieho krútiaceho momentu na hodnoty, pri ktorých má najviac sily.

 

 O výbornej dynamike tohto modelu svedčia aj hodnoty najväčšej rýchlosti - 195 km/h – aj času potrebného na zrýchlenie z 0 na 100 km/h – len za 9,8 s. Pri jazde v meste Sportage s takouto kombináciou pohonu „berie“ takmer 10 l nafty na 100 km, na diaľnici pri 130 km/h mierne nad 8,5 l/100 km, pri ustálenej rýchlosti 90 km/h je spotreba tesne pod 6 l/100 km.

 

Kia Sportage 2.0 CRDi (135 kW) 4WD AT s kvalitnou úrovňou výbavy EX sa predáva za 26 850 eur.

 

VÝROBCOM UVÁDZANÉ PARAMETRE

 

Motor: 4-valcový, 16-ventilový prepĺňaný vznetový, vstrekovací systém common rail, ventilový rozvod 2xOHC, kompresný pomer 16,5:1, zdvihový objem 1995 cm3, najväčší výkon 135 kW pri 4000 ot./min., krútiaci moment 392 pri 1800 až 2500 ot./min.

 

Prevody: 6-stupňová automatická prevodovka, pohon kolies prednej i zadnej nápravy.

 

Podvozok: predné kolesá zavesené na vzperách McPherson a spodných trojuholníkových ramenách, priečny skrutný stabilizátor, zadná viacprvková náprava, vinuté pružiny, kotúčové brzdy, vpredu s ventilovanými kotúčmi, hrebeňové riadenie s posilňovačom, stopový priemer otáčania 10,6 m, pneumatiky rozmeru 225/60 R 17.

 

Karoséria: 5-dverová, 5-miestna typu kombi.

 

Rozmery, hmotnosti, objemy: d/š/v 4400/1855/1635 mm, rázvor náprav 2640 mm, rozchod kolies vpredu i vzadu 1614/1615 mm, svetlá výška 170 mm, pohotovostná/celková hmotnosť 1676/2140 kg, objem batožinového priestoru 564/1353, objem palivovej nádrže 58 l.

 

Prevádzkové vlastnosti: najväčšia rýchlosť 195 km/h, zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 9,81 s, spotreba nafty v mest./ mimomest. cykle/kombinovanej prevádzke 9,8/6/7,1 l/100 km, CO2 187 g/km.

 

zdroj: www.mot.sk

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.