pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Revolúcia v multimédiách


Všade dnes čítame o digitálnom ekosystéme – o prepojení medzi mobilnými zariadeniami, poskytovateľmi služieb, osobnými PC a digitálnymi zariadeniami v domácnosti. Niekedy bolo vrcholom komunikácie vymeniť si e-mail, dnes zdieľame svoj život na sociálnych sieťach a sme obklopení kybernetickou pavučinou.

Čo to znamená pre spotrebiteľa :

- očakáva multifunkčné produkty integrované do digitálneho ekosystému
- vyžaduje konektivitu a kompatibilitu
- chce používať svoje obľúbené zariadenia kdekoľvek je to možné
- očakáva integráciu svojho automobilu ako súčasti digitálneho ekosystému

Aké sú požiadavky na zariadenie v automobile, ktoré by bolo schopné splniť tieto požiadavky?

- obrazovka s veľkou uhlopriečkou a vysokým rozlíšením
- v systéme integrovaný výkonný grafický procesor
- nový typ pokročilého softvéru
- bezproblémové pripojenie smartfónu
- užívateľské rozhranie by malo byť podobné ak nie identické ako na smartfóne
- okrem nových funkcií by malo takéto zariadenia mať všetky doterajšie funkcie multimediálnej jednotky

Pred mesiacom bol na autosalóne IAA 2011 vo Franfurkte predstavený Alpine ICS-X8 – prvý produkt na svete s priamou integráciou aplikácií/funkcií smartfónov do prostredia automobilov prostredníctvom Mirror Link – čo je nový štandard, prijatý výrobcami automobilov, multimédií a mobilov.

Hlavným ovládacím prvkom je dotyková obrazovka a MENU/HOME tlačidlo citlivé na dotyk. Viac stránkové Menu s widgetmi známymi zo smartfónov je plne individualizovateľné systémom „drag and drop“ – potiahnutím prsta na zvolenom objekte/funkcii je ho možné umiestniť do menu obľúbených aplikácií podľa potreby.

Celé užívateľské rozhranie a obrazovka sú plne grafické s 3D objektami plynule sa pohybujúcimi podľa pohybu prsta, ktorým ovládame a volíme jednotlivé funkcie. Vzrušujúca grafika a plynulosť zmien je možná len vďaka použitiu vysokovýkonného 3D grafického procesora. Novinkou je i podpora PiP(obraz v obraze) informácií medzi aplikáciami navzájom.

Zabudovaný pokročilý bluetooth pochádza z dielní ALPS – Alpine/Motorola. Pohodlné vyhľadávanie položky v zozname kontaktov, tlačidlá pre 5 predvolených čísel ako i správa kontaktov a hovorov prináša do telefonovania v automobile inú dimenziu. Načítavanie i rozsiahleho zoznamu kontaktov z mobilu do ICS je ultra rýchle. Zariadenie podporuje protokoly HFP, OPP, PBAP, A2DP a AVRCP.

Užívateľ má možnosť na obrazovke Alpine ICS-X8 zdieľať a ovládať väčšinu aplikácií z mobilov Nokia – navigovanie pomocou Nokia máp, hudbu a video cez Nokia music atď. Systém využíva Nokia Car Mode – optimalizované užívateľské rozhranie pre použitie v automobiloch. Aktuálne natívne podporuje platformu MeeGo a Symbian Belle na Nokia701, Nokia 700, Nokia 600, ktorý bude dostupný i pre Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7, Nokia X7, Nokia C6-01 a Nokia N9. V priebehu tohto a budúceho roka bude pridaná podpora i pre iné OS - Windows Phone, Android, iOS – jednotka sa jednoducho softvérovo aktualizuje cez USB konektor. Apple iPod/iPad/iPhone  sú zatiaľ podporované v doterajšom rozsahu – hudba, video a ich ovládanie.

Princípom budúcej podpory Mirror Link ako nového štandardu prepojenia mobilných zariadení s multimédiami v automobiloch je to, že výrobcovia jednotlivých OS uvoľnia na svojich obchodoch s aplikáciami potrebné programy, ktoré umožnia po nainštalovaní v mobile prístup zo smartfónu danej značky do prostredia Alpine ICS-X8. Aktuálne sú dostupné aplikácie v Nokia store - Nokia Drive a Nokia Music. Po nainštalovaní týchto aplikácií do mobilu a pripojení k ICS-X8 sa sprístupnia všetky vyššie spomínané funkcie  v mobile na obrazovke Alpine ICS-X8. Od tohto okamihu už smartphony nebudú len USB úložiskom hudby alebo videa ale integrovanou časťou multimediálneho systému v automobile. Prostredníctvom Mirror Link je naviac zabezpečené i nabíjanie pripojeného mobilu.

Čo sa týka rozsahu služieb - aktuálne sa jedná o navigáciu, hudbu a video, avšak Alpine ICS-X8 je technicky schopné zobraziť a preniesť zo smartphonu prakticky akúkoľvek funkciu/aplikáciu.(internet, sociálne siete, hry, e-maily, online obsah)

Okrem revolučnej funkcie Mirror Link je samozrejme Alpine ICS-X8 plnohodnotná multimediálna jednotka s 7“ dotykovou LED WVGA obrazovkou a  so zabudovanou DVD mechanikou(podpora DVD/CD/DivX/mp3), zariadenie disponuje dvoma(!) USB 1000mA vstupmi(audio a video), dvoma AUX vstupmi a plnohodnotným nastavením zvuku známym z ostatných produktov Alpine.

Text : Pavol Serbin   Foto: Alpine
Viac informácií, vrátane video archívu nájdete na www.audio.sk.

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.