pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Autoškola na Subaru Impreza STI

…napadlo by Vás, že niekto dá prestavať 300-koňové Subaru Impreza STI na vozidlo autoškoly a reálne v tejto beštii učí žiakov jazdiť za doprovodu plnohodnotného 5.1. priestorového zvuku  s výkonom 7.000 W?


Nie?!...ani mňa. Ale táto nevedomosť skončila na tohtoročnej výstave AMICOM, kde spoločnosť Alpine predstavila svoje nové produkty presne v takomto aute. Vozidlo je reálne používané ako vozidlo autoškoly, akurát jeho majiteľ – Michael Ruffing dostal možnosť s prispením európskeho zastúpenia značky Alpine vylepšiť auto o aktuálne TOP produkty značky a bude ho prezentovať na rôznych automobilových výstavách a show.

4x4.

Základné vlastnosti tohoto Subaru sa točia okolo skratiek – prvá je 4x4. Impreza má totiž pohon 4x4, ktorý prenáša na vozovku výkon cez 300 koní. Na aute je niekoľko zmien oproti sérii. Okrem špeciálneho výfukového systému od PPS Performance boli zmeny vykonané hlavne na podvozku – kompletný nastaviteľný kit je od značky Bilstein  a dych berúce zliatinové disky v zlatej metalíze sú od známej značky OZ. To je z mechanickej stránky všetko. Teda až na poslednú maličkosť – úpravu pre autoškolu. Vozidlo má na strane spolujazdca kompletnú pedálovú skupinu pre inštruktora autoškoly, ktorý tak má možnosť krotiť prílišné ambície automobilových novicov….

 5.1.

 Druhá skratka charakterizuje zvukový system. V ňom sa predstavuje aktuálne to najlepšie, čo sa dá od japonskej značky Alpine kúpiť.

 

Hlavnou jednotkou  je vlajková loď Alpine INA-W910R. Tento multimediálny kombajn so zabudovanou najnovšou navigáciou Nav´N´Go Primo a zabudovaným Bluetooth od firmy Parrot prináša prémiovú kvalitu do segmentu, kde sme po minulé roky videli u všetkých svetových značiek len stagnáciu alebo pokles výbavy a kvality. To je minulosť a Alpine predstavuje WVGA displej s vysokým rozlíšením a LED podsvietením, všetky predstaviteľné typy pripojenia plus DVD/CD/MP3/DivX mechaniku, USB vstup, vstup pre SD kartu a dokonalý zvuk, ktorý ťaží zo súčiastkovej základne audiofilskej úrovne. Tento produkt získal ihneď po predstavení titul “Výrobok roka 2011” od mienkotvorného časopisu AutoHiFi.

 

Zvukový system je postavený na novom audio procesore Alpine PHA-H800, ktorý zabezpečuje plnohodnotný priestorový 5.1. zvuk. Tento procesor toho ale dokáže podstatne viac – potláčanie okolitého hluku v reálnom čase(mikrofón na meranie hluku je umiestnený priamo v kabíne), automatická i manuálna kalibrácia zvuku, parametrický a grafický EQ, Euphony – nastavenie hĺbky a šírky scény atď…. Procesor sa dokonca dá pripojiť k akémukoľvek sériovému autorádiu ľubovoľnej značky bez nutnosti výmeny autorádia za iné, čo otvára cestu k lepšiemu zvuku v aute i pre tých, ktorý sériové rádio nechcú alebo nemôžu meniť. V Impreze sa masívne využíva hlavne časť funkcií týkajúcich sa priestorového zvuku. K ovládaniu procesora sa používa modul diaľkového ovládania Alpine RUX-C800, ktorý je zabudovaný pod hlavnou jednotkou v spoločnej laminátovej konzole.

 

Ako meniče sú využité reproduktory novej série Alpine SPR – v usporiadaní 5.1.. Predné reproduktory sú 2-pásmové komponentné Alpine SPR-60C. Pre každý stredobas je v dverách vylaminovaná ozvučnica, výškové reproduktory sú zabudované v domčekoch na A-stĺpiku dverí. V zvuku priestorového kina je dôležitý i centrálny kanál, ktorý je v tejto Impreze vyriešený 13-cm koaxiálnym reproduktorom Alpine SPR-50, ktorý je zabudovaný do vrchnej časti palubnej dosky.

 

Zadná sekcia je riešená zaujímavejšie ako konzervatívny predok. Dvojica 16,5cm koaxiálnych efektových reproduktorov Alpine SPR-60 je zabudovaná do samostatných ozvučníc v C-stĺpiku. Týmto reproduktorom sekunduje basová sekcia tvorená dvojicou nových 10-palcových plochých subwooferov Alpine SWR-T10. Tie sú osadené v uzatvorenej ozvučnici umiestnenej v retro-štýle na zadnom plate. Umiestnenie týchto reproduktorov na takomto mieste bez zasahovania do kufra auta je možné len vďaka malej montážnej hĺbke subwooferov – len 10cm(!!!) a malému nároku na objem ozvučnice – len 10 litrov(!!!).

 

Na napájanie reproduktorov je použitá štvorica digitálnych zosilňovačov Alpine novej série PDX. Jeden štvorkanál živí zadné reproduktory, jeden 5-kanál živí predné reproduktory plus center a každý zo subwooferov má vlastný monoblok. Pre zosilňovače a zvukový procesor bola vylaminovaná konzola v mieste stredného zadného sedadla.

Celú audiosústavu má na svedomí montážna dielňa Hifi-Profi a Michael Fraß.

Úpravu interiéru dostal na starosť známy nemecký špecialista Jörg Wagner. Okrem laminátových častí v efektnej kombinácii modrej a zlatej metalízy je celý interiér prečalúnený do kombinácie čiernej kože a alcantary s červeno-fialovým prešívaním. Výsledný efekt je opticky dokonalý.

 Zvuk.

 Automobil som mal možnosť si vypočuť v kľude počas novinárskeho dňa na výstave AMICOM. Prezentácia auta sa spočiatku diala v duchu „STAR WARS“ – DVD v top kvalite nechalo vyznieť perfektný zvuk spracovaný novým procesorom Alpine PHA-H800 a úprimne povedané priestorový zvuk je podaný tak presvedčivo, že po čase som začal pociťovať hendikep 7-palcovej obrazovky v aute. Keby sa dej premietal na plátno pred auto, zážitok by bol dokonalý. Po privretí očí sa pri troške fantázie dej skutočne odohráva zhmotnený presným zvukom všade okolo Vás s presnou lokalizáciou a zaujímavou dynamikou.

 

Po prepnutí procesora do stereo módu s využitím manuálne doladenej(v PC) krivky automatickej kalibrácie sme si vypočuli viacero žánrov hudby – jazz, blues, rock ale i orchester. Na záver som „len pre istotou“ pustil i svoje vlastné, napočúvané testovacie CD využívané pri EMMA SQ súťažiach. A bolo vymaľované.... Po dlhšej dobe od ukončenia výroby ultimatívneho procesora Alpine PHA-H900 F1 Status predstavila značka Alpine plnohodnotného nástupcu – v tretinovej cene. Ďakujeme.

 

Záver.

Povedzme si úprimne – Impreza ako autoškolácke auto je úchylnosť... Ale zbytok sa mi páči a nesie sa presne v duchu pravidiel pre predvádzacie autá – mechanické úpravy, dokonalý lak, zaujímavý interiér a multimediálne komponenty s najnovšími technológiami, ktoré si však môžete kúpiť i do vlastného auta. A ako poznamenal jeden z prítomných redaktorov nemeckého časopisu AutoHiFi – nové produkty Alpine sú teraz hodné každého eura, čo za ne dáte....


Text: Pavol Serbín   Foto: Peter Michaelis www.pm-mediastylez.de, Pavol Serbín
Viac o multimédiách, audiu a navigáciách nielen v autách čítajte na www.audio.sk.

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.