pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Vyskúšali sme za Vás Opel Merivu

Opel Meriva 1,7 CDTi Ecotec Turbo High

Nezaujala len dverami

Minuloročná novinka automobilky Opel Meriva patrí v kategórii európskych minivanov medzi najväčšie. A hneď po uvedení na trh je zrejmé, že bude patriť aj medzi najpredávanejšie. Vozidlo sme už pomerne podrobne predstavili po jej „novinárskej prezentácii“ v zahraničí, na našich cestách sme ako jej prvú verziu vyskúšali Merivu 1.7 CDTi, teda so vznetovým motorom, ktorý spolupracoval so šesťstupňovou automatickou prevodovkou.

 

Pri uvádzaní druhej generácie Merivy na trh (prvá sa vyrábala od roku 2004) Opel zdôrazňuje najmä spôsob otvárania jej dverí s označením FlexDoors. Je pravda, že otváranie zadných krídlových dverí proti smeru jazdy, ktoré nová Meriva používa, momentálne nájdeme len na autách Rolls-Royce. Segment kompaktných MPV, kde patrí Meriva, je iste veľkým kontrastom k luxusným limuzínam, takže pri propagácii novinky to možno využívať. Ak sme naznačili, že nová Meriva sa už dostala na čelo predajnosti vo svojej kategórii v Západnej Európe, nemyslíme si, že na tom má zásluhu predovšetkým systém otvárania dverí FlexDoors.

 

Je to predovšetkým zásluha príjemného tvaru karosérie v súčasnom štýle dizajnu značky Opel, ktorým zaujala Insignia aj Astra, priestrannej kabíny, variabilnosti usporiadania sedadiel, kvalitného podvozka, dobrých motorov a kvalitného dielenského vypracovania interiéru. Keďže FlexDoors je tá najzdôrazňovanejšia vlastnosť novej Merivy, pozrime sa, čo zákazníkom zvláštny spôsob otvárania zadných dverí prináša.

 

Tvorcovia Merivy tvrdia, že rodičom malých detí viac istoty, že pri vystupovaní z auta budú skôr pri súčasne vystupujúcich deťoch, lebo nemusia obiehať okolo otvorených zadných dverí. Uznajme, že to je výhoda. Ak však s Merivou treba zaparkovať medzi autami na preplnenom parkovisku, cestujúci z predného aj zadného sedadla sa po vystúpení z otvorených predných aj zadných dverí ocitnú v akomsi miniatúrnom uzavretom výbehu, pretože úzkou štrbinou medzi vedľa zaparkovaného nemožno často pretiahnuť ani list papiera. Jedny z dverí bude treba najprv zavrieť, a až tak vznikne „únikový východ“ posádky od auta. Našli by sme aj iné argumenty svedčiace o tom, že tento systém otvárania dverí nie je až natoľko praktický, aby ho Opel ponechal o niekoľko rokov aj v tretej generácii Merivy a nenahradil ho napríklad posuvnými dverami.

 

To by sme však zbytočne odvádzali pozornosť od silných stránok novej Merivy, ktorých má naozaj dostatok. Rozhliadnutie sa v kabíne poteší oko azda každého, bez ohľadu na to, či sa dostal do auta cez predné alebo zadné dvere. Prístrojová doska plynule prechádza do výplní dverí, dobrý dojem nekazí ani množstvo ovládačov ba stredovej konzole prístrojovej dosky, lebo na tie sme si už zvykli z iných typov tejto značky. Pre vodiča je príjemným zistením veľký rozsah nastavovania sedadla aj volantu.

 

Medzi prednými sedadlami začína ďalší „flex“, tentoraz je to systém FlexRail, ktorého základom je oblúkovo tvarovaná koľajnica, po ktorej možno posúvať plastové schránky a lakťovú opierku. Istou nevýhodou je, že tento systém uberá z priestoru cestujúceho na strednom mieste zadného sedadla. Bez nevýhod je tretí „fl ex“, systém osadenia zadných sedadiel s názvom FlexSpace.

 

Z trojmiestneho zadného sedadla lavicového typu umožňuje vytvoriť dvojmiestne usporiadanie s lakťovou opierkou a dostatočnou priestorovou rezervou pre dvojicu cestujúcich v druhom rade sedadiel. Meriva v päťmiestnom usporiadaní sedadiel má batožinový priestor s objemom 400 litrov, po sklopení zadných sedadiel vzrastie na 920 litrov a pri naložení batožiny po strop až na 1500 litrov. Medzi veľmi silné stránky Merivy patrí jej podvozok.

 

Dokáže dostatočne účinne odfi ltrovať rázy vznikajúce pri prejazde nerovností, pritom sa správa isto v zákrutách aj keď povrch cesty nie jue ideálne rovný. Motor 1.7 CDTi s najväčším výkonom 74 kW v kombinácii s automatickou prevodovkou bude vyhovovať vodičom obľubujúcim pokojnú jazdu.

 

Ostatne, ak Meriva má slúžiť najmä brodinám s deťmi, každý iný spôsob jazdy by bol od vodiča nezodpovedný. Motor je tichý, za výsadu vodiča nestarať sa o vhodnosť zaradeného prevodu však treba zaplatiť o niečo väčšou spotrebou nafty. Opel Meriva 1.7 CDTi Cosmo sa predáva za 19 610 eur.

 

VÝROBCOM UVÁDZANÉ PARAMETRE

 

Motor: 4-valcový,16-ventilový prepĺňaný vznetový, ventilový rozvod 2xOHC, vstrekovací systém common rail, kompresný pomer 18:1, zdvihový objem 1686 cm3, najväčší výkon 74 kW pri 4000 ot./min., krútiaci moment 260 Nm pri 2000 ot./ min.

 

Prevody: 6-stupňová automatická prevodovka, pohon kolies prednej nápravy.

 

Podvozok: predné kolesá zavesené na vzperách McPherson a spodných trojuholníkových ramenách, priečny skrutný stabilizátor, zadná vlečená náprava, priečny skrutný stabilizátor, vinuté pružiny, kotúčové brzdy, vpredu s ventilovanými kotúčmi, ESP, hrebeňové riadenie s elektrickým posilňovačom, obrysový priemer otáčania 11,48 m, pneumatiky rozmeru 225/40 R 18.

 

Karoséria: 5-dverová, 5-miestna typu van.

 

Rozmery, hmotnosti, objemy: d/š/v 4288/1812/1615 mm, rázvor náprav 2644 mm, rozchod kolies vpredu/vzadu 1488/1509 mm, pohotovostná/celková hmotnosť 1360/1890 kg, objem batožinového priestoru 400/1500 l.

 

Prevádzkové vlastnosti: najväčšia rýchlosť 172 km/h, zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 13,9 s, spotreba nafty v mest./ mimomest. cykle/komb. prevádzke 8,6/5,1/6,4 l/100 km, CO2 168 g/km

 

zdroj: www.mot.sk

 

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.